Hoe vaak moet ik mijn tandenborstel vervangen? Moet het elke 3 maanden worden vervangen?

- 2021-11-01-

Iedereen weet dat tandenborstels lange tijd niet kunnen worden gebruikt. Kortom, ze moeten zo nu en dan worden vervangen. Veel mensen zullen ze elke drie maanden vervangen, afhankelijk van wat op de tandenborstel staat geschreven. Moet de tandenborstel echt elke drie maanden worden vervangen? Kan er een reeks regels bestaan ​​die niet zo rigide zijn? Laten we eens kijken hoe vaak de tandenborstel moet worden vervangen!
1. When the distance between the bristles of the toothbrush becomes larger
Meestal zijn de borstelharen dicht gerangschikt. Als de afstand tussen de borstelharen aanzienlijk groter wordt, is de kans groter dat vuil op de wortel van de tandenborstel achterblijft en kunt u deze het beste vervangen door een nieuwe.
Bovendien moet de tandenborstel op normale tijden worden onderhouden. Na het tandenpoetsen moeten de tandpasta en het vuil op de tandenborstel grondig worden gewassen. Zet de opzetborstel na gebruik zo veel mogelijk omhoog. Droog blijven helpt bacteriën te verminderen. Ook moet de plaatsing van de tandenborstel zo droog mogelijk zijn, omdat een vochtige omgeving gunstiger is voor de snelle reproductie van micro-organismen.
2. The color of the root of the toothbrush becomes darker
Het vuil op de wortels van de borstelharen zal zich langzaam ophopen, wat een van de redenen is voor de groei van bacteriën. Zelfs als het na elk gebruik wordt gewassen, kan dit niet volledig worden voorkomen. Daarom, zodra de kleur van de wortel van de tandenborstel donkerder wordt,
Het is een signaal van meer vuilophoping en moet op tijd vervangen worden.
3. Tandenborstelharen zijn zacht en ingezakt
Als eenmaal is vastgesteld dat de meeste borstelharen zachte en ingezakte punten hebben, betekent dit dat de slijtage groot is en dat de tanden niet goed kunnen worden gereinigd en dat ze moeten worden vervangen.

Het wordt aanbevolen dat de gebruiksperiode van de tandenborstel niet langer is dan 3 maanden, maar dit verschilt ook van persoon tot persoon. Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld de sterkste kracht bij het tandenpoetsen. In minder dan 3 maanden zullen de borstelharen van de tandenborstel buigen en vervormen, en deze moeten op tijd worden vervangen. Doordat de borstelharen gebogen en vervormd worden, wordt de reinigende werking van de tandenborstel aanzienlijk verminderd. Tegelijkertijd is het gemakkelijk om schade aan tanden en tandvlees te veroorzaken.